У Польщі вшанували пам'ять Михайла Вербицького (фото)

DSC_0280
DSC_0280

Вчора, 4 березня у польських Млинах та Хотинці відбулися урочистості до  203-та річниці з дня народження автора музики Державного Гімну України – Михайла Вербицького. Про це повідомляє кореспондент Варта1.


Вшанувавння розпочалося літургією у церкві Різдва Пресвятої Богородиці в Хотинці на якій співав український зведений хор - церковний хор та хорова капалла «Трембіта».


Після літургії урочистості відбувалися у Млинах де розташована каплиця-пантеон, де похований Михайло Вербицький. 


У заходах взяли участь голова Львівської ОДА Олег Синютка, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, голова Тернопільської ОДА Степан Барна, голова Івано-Франківської ОДА Олег Гонтарчук, віце-воєвода Підкарпатський Люцина Подгаліч,  голова Львівського регіонального суспільно-культурного товариства «Надсяння» Володимир Середа та більше тисячі українців зі Львівщини, Тернопільщини, Іванофранківщини та Прикарпатського воєводства.


Присутня на вшануваннях громадськість поклала квіти та лампадки до могили Вербицького. Після спільного виконання Гімну України розпочалося віче, яке закінчилося виконання зведеним хором церковного гімну України «Боже Великий Єдиний».


Фото Ольга Чобіт, Варта1


varta1.com.ua: Новини