У польському Вроцлаві українець шпигував на користь російських спецслужб: чоловіка затримали

Планував здійснити підпал об’єктів стратегічного значення

ФОТО: ілюстративне

У Польщі співробітники Агентства внутрішньої безпеки затримали українця, котрий працював на російську розвідку і готував диверсії, зокрема, підпали об'єктів у Вроцлаві. Про це повідомляє Reuters.

Громадянин України за дорученням російських спецслужб планував здійснити підпал об’єктів у місті Вроцлав, які розташовані поблизу будівель стратегічного значення. Чоловіка затримали у Вроцлаві 31 січня та обшукали. При собі українець мав сумку, в якій знайшли докази того, що він планував підпал.

«Чоловікові інкримінували участь в організованому міжнародному злочинному угрупованні, а також планування диверсійно-підривної діяльності на території Польщі на замовлення російських спецслужб. За інкриміновані йому злочини підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: у Польщі затримали українця, якого підозрюють у вбивстві дружини та двох маленьких доньок

Згідно зі слідством, співробітники Агентства внутрішньої безпеки виявили у чоловіка докази спланованого злочину. Районний суд Вроцлава вже обрав українцеві запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до квітня 2024 року.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також