У Полтаві прощалися з Максимом Хітайловим (фото)

dsc_1413_copy
dsc_1413_copy

На площі біля Полтавської ОДА прощалися з Максимом Хітайловим. Загиблого героя люди зустрічали живим коридором, стоячи на колінах, з квітами та свічками в руках. Про це повідомляє Полтавська обласна державна адміністрація.

22-річний боєць загинув 18 лютого, поблизу Хутора Вільного, Луганської області. Хлопець був гранатометником 72-ї окремої механізованої бригади.

Провести в останню путь Максима Хітайлова прийшли представники влади, волонтери, містяни та побратими.

«Максим загинув, захищаючи народ України. Його короткий життєвий шлях був наповнений глибоким змістом та високими цілями. До військової служби юнак опановував професію будівельника. Але пішов до лав Збройних Сил України й до кінця залишився вірним присязі. Уклін матері, яка виховала такого сина», — сказав заступник голови ОДА Євген Греков.

«У 2014 році Максим ще ходив до школи. І він бачив, як багато його земляків пішли захищати країну. Він гідний нащадок свої предків, які боронили Україну від Московського іга», — сказав заступник голови Полтавської обласної ради Анатолій Ханко.

До лав Збройних Сил України Максим пішов у квітні 2019 року. Служив за контрактом у 72-ій окремій механізованій бригаді імені Чорних Запорожців Оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України (військова частина А2167, місто Біла Церква Київської області). Брав участь в Операції об’єднаних сил на сході України.

«Максим, не зважаючи на свій юний вік, зробив чоловічий вчинок. Можу його охарактеризувати, як сміливого хлопця. Залишаючись сам, він прикривав відхід поранених побратимів, але його життя обірвала куля снайпера. Низький уклін його батькам від усієї бригади», — сказав заступник командира мотопіхотного батальйону 72- ОМБ Роман Усенов.

Загинув боєць миттєво під час відбиття нападу незаконних збройних формувань на спостережний пункт. Побратими не змогли його врятувати.

Поховають Максима в селі Вирішальне, Лохвицького району, 22 лютого.

varta1.com.ua: Новини