У Повітряних силах розповіли цікаві подробиці щодо збиття трьох російських Су-34

Це блискуча операція

ФОТО: ілюстративне

Сили оборони зненацька застали пілотів, які намагалися підлетіти ближче, аби вдарити по бійцях ЗСУ. Про це речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів в ефірі «Армія TV».

Російських пілотів українським оборонцям вдалося застати зненацька, а потім «операція відбувалася блискавично і витончено».

«Росіяни знахабніли, підлетіли ближче, намагалися вдарити керованими авіабомбами на більшу глибину оборони наших військ. Вони ризикнули невдало. Сподіваємося, таких ризиків окупанти робитимуть більше», - сказав речник.

Він пояснив, що 500-кг КАБи можуть летіти 20-25 км, але «коли хочеться і руки чешуться завдати удару, то... треба підлетіти ближче». От окупанти і вирішили ризикнути. 

Представник ПС зазначив, що подібне збиття ворожих літаків було біля острова Зміїний, над російською Брянської областю. 

«Після тривалої паузи у збитті саме такого типу літака, для нас це дійсно топподія місяця або й пів року. Росіяни знахабніли знову. Тобто їх нічого не навчила брянська історія, одеські історії, де були теж перехоплені і »Су-24«, і »Су-35«. Тут вже знову цікава і дуже приємна для нас історія – одразу три збиті борти», - розповів він.

Ігнат наголосив, що командувач Повітряних сил Микола Олещук спланував цю операцію вже не вперше, а на його плечах «велика відповідальність».

Нагадаємо: українські оборонці знищили одразу три російських Су-34

«Маємо розуміємо, що непросто завдавати таких ударів тоді, коли ворог фактично близько до лінії бойового зіткнення контролює повітряний простір, де розташовано чимало вогневих засобів ворога, де чимало його »очей«: і безпілотна авіація, і літаки дальнього радіолокаційного виявлення, і космічна розвідка. Безумовно, ворог має і агентуру, тому таку операцію провести дуже непросто», - розповів Юрій Ігнат. 

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також