У Повітряних сил немає претензій до західних видань, які опублікували роботу ППО в Києві

Претензій немає

REUTERS/Gleb Garanich

Видання Reuters та The Sun, показали у мережі кадри роботи ППО у Києві під час атаки 25 листопада. У Повітряних силах відреагували, сказавши, що відео і фото не містили «чутливої інформації».

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону.

«Я бачив відео, там немає нічого такого, що могло б викликати занепокоєння. Робота ППО показується, і командувач Повітряних сил у себе у Telegram-каналі інколи дякує нашим захисникам і показує відео... Тому претензій немає», - сказав речник.

Ігнат пояснив, що у мережі заборонено публікували фото і відео, де видно локацію розміщення систем протиповітряної оборони.

«Чутлива інформація - це коли видно місце пуску зенітної ракети. Противник може це ж саме відео мати з кількох точок, і на перехресті цих точок можна безпомилково визначити, звідки саме здійснювався пуск», - додав Ігнат.

Фото: REUTERS/Gleb Garanich

REUTERS/Gleb Garanich

У ніч на 25 листопада Київ пережив наймасштабнішу атаку «шахедів» з початку повномасштабної війни. Окупанти випустили по Україні 75 дронів-камікадзе. Наші сили протиповітряної оборони збили 74 безпілотники.

У столиці уламки збитих дронів впали у декількох районах, є руйнування. Через обстріл Києва постраждали 5 осіб. Серед них 11-річна дитина. Також у столиці були пошкоджені електромережі, тому були аварійні відключення світла.

Читайте також: блогерці Вороновій, яка знімала роботу ППО у Києві, винесено вирок

Додамо, що агентство Reuters опублікувало знімки неба над Києвом, на яких видно бойову роботу сил протиповітряної оборони по ворожих «Шахедах»

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також