У Повітряних Силах назвали ціль окупантів під час нічної атаки

Куди летіли ракети

ФОТО: ілюстративне

У ніч на п’ятницю, 14 червня, росіяни завдали ракетно-авіаційного удару по України. Росіяни застосували ракети різних типів та ударні БпЛА типу Shahed. Про це повідомив в ефірі телемарафону Ілля Євлаш – речник Повітряних Сил.

«Цієї ночі противник розпочав свою повітряну атаку близько 23 години, запустив свої БПЛА типу »Шахед«. Загалом їх було 17, всі 17 були знищені нашими Силами оборони України. Також, ворог застосував й інші типи озброєння, зокрема балістичні ракети типу »Іскандер-М« по Запоріжжю – 3 ракети використав ворог з території тимчасово окупованого Криму. Також, пізніше, близько 3 години ночі з Саратівської області ворог застосував свою стратегічну авііацію, а саме – літаки Ту-95МС і випустив 10 крилатих ракет. Зайшли вони в повітряний простір України з Сумської області й здебільшого прямували на Західну Україну», – сказав Євлаш.

Він також розповів, що 7 з 10 крилатих ракет ворога вдалося знищити. За словами речника Повітряних сил, ціллю рф під час нічної атаки була критична та військова інфраструктура України. Євлаш також прокоментував ранкову повітряну тривогу в Україні. 

Читайте також, комбінований обстріл по Україні: скільки цілей знищила ППО

 «Близько 6 ранку противник здійснив пуски аеробалістичної ракети Х-47 »Кинжал« з пускових рубежів Тамбовської області. Власне, ця ціль рухалася дуже швидко. Зайшла вона з півночі України та попрямувала до Хмельниччини, де не досягла своєї цілі», – додав Євлаш.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також