У Повітряних силах повідомили про зміну тактики російських обстрілів

рф змінює підхід

Росіяни змінюють підхід до обстрілу території України, який використовували в осінньо-зимовий період. Про це повідомив речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

Росія використовує для обстрілу території України «все, що має під руками, навіть повітряні кулі пішли в хід».

«При цьому можна говорити, що ці кулі є примітивним методом, але це повітряна ціль і на неї потрібно реагувати, бо поміж тими кулями можуть бути й інші цілі – розвідувальні безпілотники», - пояснив речник.

Росія випускає ракети не лише вдень, але і в нічний час - «нестандартний підхід, хоча, якщо пригадаємо перші дні вторгнення, то тоді і вночі, і вдень безперестанку обстрілювали нас ракетами». На його думку, нічого нового в цьому немає, змінилася лише тактика.

«Раніше це була тактика застосування »шахідів« уночі - в період з 23-ї до 3-ї ночі, коли вилітали з південного напрямку і атакували Україну, а вже на ранок, розуміючи, де є ППО, робили певні корективи, щоб зранку випустити ракети», - сказав він.

Так само восени і взимку ворог обстрілював об’єкти критичної інфраструктури України. А зараз вже стріляють «не тільки по об’єктах критичної інфраструктури».

«Тобто ворог змінив отой стандартний підхід осінніх атак нашої інфраструктури. Зараз уже зима закінчується і зрозуміло, що може бути зміна цієї стратегії, бо ворог не досягнув бажаної мети – ввести країну в блекаут», - зазначив Ігнат.

Він підкреслив, що всі переговори з партнерами, їхня допомога сприяють посиленню України сучасними засобами ППО, які можуть працювати і по балістичних ракетах.

Речник підкреслив, що ППО не може на сьогодні збивати балістичні ракети «Кинжал».

«Хіба що їх можна збити у Facebook чи в якомусь телеграм-каналі», - додав він.

Раніше повідомлялося, Міністр оборони Великої Британії поставив під сумнів здатність росії наступати.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також