У Повітряних силах повідомили, що потрібно, для того, щоб Польща закрила небо на заході України

Технічно це можливо

Польща з технічної точки зору здатна закрити небо над областями на заході України. Для цього у країни є достатньо систем протиповітряної оборони великого радіуса дії Patriot, однак потрібна політична воля. Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, інформує Укрінформ.

«Уже йшли розмови про те, що Польща могла б закрити небо у західних областях нашої країни, що дозволило б нам використовувати ті станції та пускові установки, які розташовані на Заході Україні, на інших напрямках. Звичайно, що теоретично і технічно ця можливість могла б бути, оскільки Польща володіє ППО великого радіуса дії, зокрема системами Patriot. Однак для цього потрібна політична воля, і це вже більше розмова нашого дипломатичного корпусу та вищого військового керівництва, які можуть це погодити», - зазначив речник

Він також зауважив, що таке рішення «полегшило б життя» Повітряним силам України.

«Ми могли б використовувати дефіцитні установки для боротьби з тактичною авіацією, керованими ракетами, крилатими ракетами. Звісно, це стало б нам дуже сильно у пригоді», - резюмує речник Повітряних сил.

Читайте також: З'явилася нова заява Польщі щодо українських чоловіків

Раніше Ілля Євлаш також повідомляв, що росіяни почали активніше використовувати ракети Х-59 та Х-69. 

Періодично Польща під час повідомлень про ракетну атаку на Україну піднімає авіацію.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена