У Повітряних силах пояснили, чому росія почала економити ракети під час атаки

У жовтні для ударів по Україні росіяни більше використовують дронів-камікадзе

ФОТО: ілюстративне

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат заявив, що росіяни накопичують ракети, щоб згодом вдарити ними по пріоритетних цілях. Натомість наразі для обстрілів вони активніше використовують дрони-камікадзе.

В ніч на 10 жовтня ЗС рф запустила по Україні 36 дронів-камікадзе Shahed-136, при цьому ракет не застосовували. Росія готується до масованих ракетних ударів, накопичуючи для цього ракети.

Ігнат підтвердив, що у жовтні для ударів по Україні росіяни більше використовують дронів-камікадзе, ніж ракет різних видів. У вересні ситуація була інша: летіли і ракети типу Х, і крилаті ракети «Калібр». Подібні дії свідчать про те, що противник накопичує ракети для ударів по деяких пріоритетних цілях. Ігнат перелічив, що цікавить рф: інфраструктура, аграрний сектор, військові цілі.

«Ворог має список пріоритетних цілей, які буде додавати до свого якогось стратегічного задуму», – сказав представник ПС ЗСУ.

Читайте також: росія може готуватися до конфліктів з країнами НАТО

Не виключено, що рф накопичує ракети для ударів в осінній та зимовий період, вважає Ігнат. Однак зауважив, що ворог має й інші види зброї, якщо захоче знищити потрібні цілі.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк