У Повітряних силах пояснили, чому російським ракетам вдалося пролетіти аж до заходу України

«Вони для того й створені, щоб долати системи ППО»

Фото ілюстративне

Системи ППО не можуть закрити всю територію України. Тому ворожі ракети та дрони можуть долітати й до західних регіонів країни. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону.

«І ракети, і дрони завжди пролітають. Ми повідомляємо кожен регіон у міру прольоту ракет. Летять вони по тим маршрутам, які вони собі прораховують, де вони мають розвіддані, де їх важче перехоплювати нашій ППО, зокрема й винищувачами та мобільними вогневими групами», - розповів Ігнат.

За словами Ігната, засоби повітряного нападу, такі як крилаті ракети та дрони, летять низько. Вони для того й створені, щоб долати системи ППО.

«Не можемо ми всю територію України суцільно закрити ППО, щоб жодна ракета не пролетіла, тому локально захищаємо міста, об'єкти, напрямки. Тому ракети ворога і »Шахеди« часто долітають до західних областей, змінюють маршрут, їх збивають відповідно на підльоті до потенційних цілей. Не всі ракети ворожі досягають своїх цілей, є різні варіанти - можуть впасти в полі, може бути підрив в повітрі», - пояснив речник.

Також сьогодні на заході України знищено 10 крилатих ракет. На Хмельниччині зокрема  двоє загиблих. 

Додамо, що зранку 8 січня в Україні було оголошено повітряну тривогу. Повітряні сили повідомили про зліт Міг-31К. Вибухи пролунали у Дніпрі, Харкові, Запоріжжі, на Хмельниччині працювала ППО. Кривий Ріг опинився під масованим ракетним ударом. У Харкові РФ обстріляла промислові об'єкти.

За даними Нацполіції, 4-ро людей загинуло, 38 поранено – правоохоронці документують наслідки чергового ракетного обстрілу України армією рф



varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена