У Повітряних силах розповіли про незвичну активність авіації на території рф: що відомо

Спостерігаються перельоти різних літаків в росії

ФОТО: ілюстративне

Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат наголосив, що сьогодні, 9 лютого, на території російської федерації зафіксовані перельоти великої кількості літаків. Зокрема, були перельоти Ту-95, Ту-160 і Ту-22МЗ з одного аеродрому на інший. А також, злітав МіГ.

Ігнат, коментуючи сьогоднішню повітряну тривогу  через зліт МіГ-31К, каже, що була імовірність, що могла бути дозаправлення в повітрі, бо спостерігалися паливозаправники в даному регіоні.

Окрім цього, спостерігаються переміщення іншої стратегічної авіації вже всередині росії. Також, військові повідомляли про можливі пуски ракет зі стратегічної авіації. Активність ворожих суден фіксували на південно-східному та північно-східному напрямках.

«Ми отримуємо інформацію від партнерів про те, що є активність стратегічної авіації на тому чи іншому напрямку, в тому чи іншому регіоні росії. Далі можливий вихід на пускові рубежі, звідки зазвичай вони запускають. І розрахунковий час підльоту ракет приблизно був о 10:20, якщо такі пуски відбулися б. Це попередня превентивна інформація, щоб люди зрозуміли що може відбутися», - пояснив Ігнат.

Читайте також: у Повітряних Силах розповіли про створення Сил безпілотних систем при ЗСУ

Також речник Повітряних сил зазначив, що  спостерігаються перельоти різних літаків в росії: Ту-95, Ту-160 і Ту-22МЗ з аеродрому на аеродром.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також