У Повітряних силах спрогнозували, чим росія битиме взимку

Більше буде дронових атак

У Повітряних силах ЗСУ повідомляють, що цьогоріч восени країна-агресор Росія посилить саме дронові, а не ракетні масовані атаки по наших регіонах. Про це сказав речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Відсоток їх знищення може бути іншим, ніж нинішній показник 70-80%, адже чим більше ударних безпілотників залітатиме в повітряний простір країни, тим більше силам ППО знадобиться засобів ураження для їхнього збиття. 

«Пропорційність буде зберігатися, коли ми отримуватимемо пропорційно засоби. Розумієте, скільки їх Україна витрачає на ракети, БПЛА розвідувального типу й ударні? Якщо ворог збільшуватиме кількість дронів, безумовно, нам потрібно збільшувати кількість засобів», – сказав він.

Засоби для збиття ворожих цілей українська ППО може збільшувати лише за рахунок підтримки партнерів. У цьому питанні триває постійна робота, зокрема у форматі «Рамштайн».

Вересень 2023-го став рекордним місяцем за кількістю російських ударів «Шахедами». Сьогодні спостерігаються ознаки того, що саме вони будуть більше домінувати у майбутніх ворожих атаках.

Росія нарощує виробництво цих ударних БПЛА. 

Читайте також: Ігнат пояснив, чому неможливо збити ракети «Онікс»

Речник Повітряних сил назвав це очевидними кроками, він підкреслив, що в цьогорічній осінній ударній кампанії проти України РФ менше, ніж минулого року, використовуватиме ракети, зокрема власного виробництва.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт