У Придністров’ї скасували парад 9 травня і посилили блокпости

У придністровському регіоні Республіки Молдова, у зв’язку з численними провокаціями з боку росії, запроваджено “червоний” рівень терористичної небезпеки. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

«Особовий склад силових структур переведено на “казармений стан”, посилено контроль на блокпостах, скасовано підготовку до проведення святкового параду 9 травня», — йдеться у дописі.

Нагадаємо, ескалація у Придністров’ї походить від «провоєнних» сил усередині регіону, зацікавлених у дестабілізації безпеки.

Так, 25 квітня, вдень, сталися вибухи у будівлі «міністерства держбезпеки» у Тирасполі, а наступного дня підірвали вежу телетранслятора. 

Українська розвідка опублікувала документ, що свідчить про причетність російських спецслужб до організації вибухів у Тирасполі.

За задумом авторів, інциденти мають виправдати війну на території України, чи залучити «ПМР» до бойових дій. Або в якості території з певним мобілізаційним резервом, або ж як територію, з якої російські війська можуть проводити атаки на українську територію, вважають розвідники. 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також