У прокуратурі оголосили підозру депутату-зраднику

Він добровільно співпрацював з окупантом

Депутату Херсонської облради повідомлено про підозру. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури 26 травня.

«Встановлено, що підозрюваний після незаконного вторгнення збройних сил російської федерації на територію України погодився на співпрацю з представниками держави-агресора. Зокрема, депутат виступив з ініціативою початку митного оформлення товарів на Херсонській митниці, а також надав згоду на зайняття посади голови так званої «Херсонської митниці» при окупаційній владі держави-агресора», — повідомили в прокуратурі.

Окрім того, підозрюваний звернувся до працівників Херсонської митниці Держмитслужби України, що перебували на території міста  Херсон та Херсонської області, з пропозицією продовжити роботу під його керівництвом у так званій «Херсонській митниці» при окупаційній владі.

«Керівником Київської міської прокуратури заочно повідомлено про підозру у здійсненні колабораційної діяльності депутату Херсонської обласної ради, який добровільно погодився на зайняття посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України)», — додали у прокуратурі.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також