У промзонах Львова визначать територію для будівництва заводу з випуску електромобілів

365841_1
365841_1

Сьогодні, 13 листопада, на засіданні виконавчого комітету було прийняте рішення визначити територію у промислових зонах Львова «Сигнівка» та «Рясне-2» для будівництва заводу з випуску електромобілів, інформує пресслужба ЛМР.

«Ми даємо відповідні доручення департаменту містобудування, який має знайти в промислових зонах міста Львова, зокрема »Сигнівці« та »Рясне-2«, можливо, також буде проаналізовано інші промислові зони, земельну ділянку, і винести в подальшому на розгляд Львівської міської ради. Також ми даємо доручення для департаменту економічного розвитку, зважаючи на важливість цього питання та його пріоритетність, відповідність стратегії розвитку Львова, що потрібно подати шляхи, яким чином зацікавити інвестора, знайти варіанти його підтримки таким чином, аби земельна ділянка була надана йому на пільгових умовах — або через приватно-публічне партнерство, або іншим механізмом. Це все ще потребує опрацювання, але це рішення дає старт цьому процесу», — зазначив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

За словами мера Львова Андрія Садового, мерія дасть меседж компаніям, що займаються випуском електромобілів, про можливість побудови такого виробництва у промзонах міста.

Нагадаємо, нещодавно у Львівській міській раді відбулися земельні торги у формі аукціону, на якому було представлено 5 лотів. Відтак, вперше місто продало відразу 4 земельні ділянки, розміщені в одній з найбільших промислових зон Львова — «Сигнівці». А також одну земельну ділянку площею — 4,6 га, що на вулиці Вернадського, під будівництво медичних закладів на правах оренди. Загалом, аукціон дозволив залучити до бюджету міста близько 190 млн грн.

varta1.com.ua: Новини