У притулку працівники скоювали сексуальні домагання щодо дітей

ef9f67b-divchynka-sum755
ef9f67b-divchynka-sum755

Під час моніторингового візиту до притулку для дітей, які потрапили у складні життєві обставини у десятьох дітей виявили сліди побиття та крові на одежі. Троє дітей заявили про сексуальні домагання з боку керівництва установи.  Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Притулок знаходиться в м. Рожище Волинської області і зараз там перебуває 33 дитини віком від 3 до 18 років. Дітки розповіли, що сам директор та його брат, який працює черговим з режиму, їх б’ють та ображають нецензурними словами. Дівчата повідомили, що брат директора їх торкався за різні частини тіла. Діти скаржилися виховательці, але вона відмахнулася - сказала, що вони все вигадують.

Уповноважена уточнила, що вже спілкувалася із першим заступником Міністра внутрішніх справ Сергієм Яровим, губернатором Волинської області Олександром Савченком. Дітям шукають новий притулок.

«Наголошую, що жоден із співробітників притулку не повідомив про те, що у них відбувається. Залишати дітей сам на сам з такими людьми ми не маємо права. На місці вже працює Служба у справах дітей, керівник профільного департаменту Міністерства соціальної політики Руслан Ковбаса вже також виїхав до притулку. Має під’їхати й прокуратура. Як з’ясувалося, директор установи вже був у розробці правоохоронних органів після пропажі дітей. Міністерство охорони здоров’я простежить за тим, аби дітей обстежили й надали усю необхідну медичну допомогу», - додала Людмила Денисюк.

varta1.com.ua: Новини