У Раді готують ще один законопроєкт для СЗЧівців: що він передбачатиме

Анонсували ще один законопроєкт

У Верховній Раді нині працюють над законопроєктом, який передбачає повне звільнення від кримінальної відповідальності, якщо після самовільного залишення частини (СЗЧ) добровільно повернутись у військо. Такий проєкт зареєструють уже найближчими днями.

Про це заявив народний депутат, член парламентського комітету з нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський, передає hromadske.

На відміну від попереднього закону № 11322, який декриміналізує перше СЗЧ, цей документ передбачатиме, що кримінальне провадження навіть не порушуватимуть.

"Нинішній закон працює, але тільки тоді, коли людині вже повідомлено про підозру і суд ухвалює рішення про звільнення її від кримінальної відповідальності. А ми хочемо усунути цю можливість, щоб людина навіть не перебувала в орбіті кримінального провадження, якщо вона добровільно повернеться. А це дуже багатьох стримує від повернення на військову службу", – зазначив депутат.

За його словами, СЗЧівцям хочуть дати можливість повернутися до військової служби без страху мати судимість.

Читайте також: МОУ хоче зобов'язати 17-річних призовників ставати на облік через “Резерв+” або ТЦК

Веніславський вважає, що цей документ допоможе нівелювати фактори зниження темпів мобілізації. Водночас нардеп запевнив, що наразі про "радикальні заходи" мобілізації, зокрема щодо зниження призовного віку, не йдеться.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також