У Раді обіцяють змінити скандальні норми щодо електронного кабінету призовника

Йдеться про норми про обов'язкову реєстрацію всіх військовозобов'язаних в електронному кабінеті

ФОТО: ілюстративне

Член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Олександр Федієнко заявив, що у Верховній Раді обіцяють змінити скандальні норми про електронний кабінет військовозобов'язаних. Про це він в ефірі телемарафону.

«Електронний кабінет буде, але питання в тому, що він не буде, як можливо сприймають громадяни... Будуть різні механізми оповіщення громадян України. Електронний кабінет взагалі потрібен для того, щоб в подальшому запрацював сертифікат захисника. Ми ж багато кажемо про те, що, наприклад, ТЦК достатньо некоректно себе веде, коли намагається силовим методом... мобілізувати громадян», – сказав Федієнко.

Також нардеп переконаний, що за допомогою електронного кабінету військовозобов'язаним наприклад, легше буде доводити ТЦК про наявність відстрочки, бронювання тощо. В електронному кабінеті все це буде відображатися і максимально буде прибраний корупційний фактор.

Він навів приклад, що коли в громадянина є троє неповнолітніх дітей, або він є опікуном людини 1-2-ї групи, то в електронному кабінеті буде відповідна відмітка.

«Дивиться, електронний кабінет, в першу чергу, створюється не для того, щоб роздавати повістки, а в першу чергу... щоб максимально мінімізувати», – каже Федієнко.

Нардеп наголосив, що норми про обов'язкову реєстрацію всіх військовозобов'язаних в електронному кабінеті планують змінити.

Читайте також: Верховна Рада ухвалила законопроєкт, який дозволяє зберігання і використання біоматеріалу загиблих військових

«Те, що зараз є – це не те, що буде проголосовано в другому читанні… Я впевнений, що багато речей, наприклад, що стосується того, що громадянин України повинен обов’язково отримати собі кабінет, буде змінено», – підсумував він.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також