У Раді повідомили, чи є потреба у додатковій мобілізації

Наразі немає

В Україні мобілізацію можуть посилити, коли у цьому буде потреба на фронті, зокрема, для контрнаступу. Про це народний депутат України, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський сказав в ефірі «Свобода.Ранок».

«Коли Україна буде змушена переходити у контратаки, будуть необхідні якісь додаткові сили і засоби, які мають забезпечити ефективність цих наступальних операцій. Коли така потреба виникне, знову ж таки, це буде визначати Генеральний штаб, враховуючи планування, перспективи, і реальний поточний стан речей. Я маю на увазі, що війна, на превеликий жаль, неминуче призводить до втрат – як безповоротних, так і санітарних. І такі втрати потребують поповнення», – сказав Веніславський.

Можливе переміщення ядерної зброї з Росії до Білорусі не може стати причиною проведення додаткової мобілізації, як про це напередодні заявив голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

В Україні оголошена загальна мобілізація, усі військовозобов’язані громадяни можуть бути мобілізовані, якщо в цьому виникне потреба.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт