У Раді ухвалили закон про реформу БЕБ: деталі

Які основні положення нового закону

Верховна Рада проголосувала у другому читанні та в цілому за законопроєкт № 10439 про перезавантаження Бюро економічної безпеки (БЕБ). Про це повідомив у Telegram нардеп Ярослав Железняк

За словами нардепа, «за» проголосували 239 депутатів.

“Текст погоджений з партнерами. З незалежним відбором нового Голови БЕБ, переатестацією та кадровим відбором. За участю іноземних експертів та українського бізнесу. Можна було краще, але вже молодці”, — написав Железняк.

Основні положення нового закону:

  • Відбір нового Голови БЕБ здійснюватиме комісія із шести членів, половина з яких — міжнародні експерти з правом вирішального голосу.
  • Переатестація проводитиметься комісією з шести представників БЕБ та шести іноземних експертів, яких обиратимуть за пропозицією українського бізнес-середовища.
  • Протягом наступних трьох років діятимуть кадрові комісії, які складатимуться порівну з представників БЕБ та іноземних партнерів за квотою бізнесу.
    Закон гарантує незалежність директора БЕБ на рівні керівників НАБУ, САП та НАЗК.
     

Реформування БЕБ є однією з вимог програми фінансування України від Міжнародного валютного фонду, програми Ukraine Facility від Європейського Союзу та прямої фінансової підтримки США.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також