У Раді зареєстрували законопроєкт про заборону "акустичного насильства" в маршрутках (документ)

Marshrutka-muzika-620x400
Marshrutka-muzika-620x400

У Верховній Раді зареєстровано «Проєкт закону про внесення змін до статті 40 закону України »Про автомобільний транспорт« (щодо заборони акустичного насильства)».


Про це повідомив один з ініціаторів законопроєкту, народний депутат від “Європейської солідарності” Володимир В’ятрович, у «Facebook».


“Разом з 15 колегами з різних фракцій зареєстрував законопроєкт № 3006, покликаний покласти край акустичному насильству в пасажирському транспорті. Щиро дякую громадським організаціям, які порушили цю проблему у нещодавній заяві, та колегам-депутатам, які усвідомлюють потребу захистити людей від нав’язливого звуку під час поїздок”, — написав він.


За словами В’ятровича, ухваливши цей законопроєкт, Парламент запровадить в Україні правила, які діють в усьому цивілізованому світі. “Пасажири на всіх видах транспорту зможуть їхати в тиші, а не доводити водіям своє право не слухати звуки «шансону» чи якогось серіалу. Трансляція звуку музики чи фільмів на пасажирських рейсах дозволятиметься лише через навушники”, — наголосив народний депутат.


Він висловив сподівання, що Верховна Рада не зволікатиме з ухваленням цього закону.


Як повідомляється на сайті парламенту, відповідний законопроєкт № 3006 зареєстровано у Раді 4 лютого. Його авторами, крім В’ятровича, є народні депутати Соломія Бобровська, Микита Потураєв, Анастасія Красносільська, Дмитро Гурін, Ігор Гузь, Ірина Констанкевич, Тарас Батенко, Наталія Піпа, Дмитро Наталуха, Микола Княжицький та інші.


Нагадаємо, нещодавно водій автобуса проігнорував прохання двох дівчат-волонтерок, які їхали з похорону військовослубовця на Донбас, вимкнути російський серіал.




У скандал втрутився депутат від «Слуги народу» Євген Брагар, викликавши своїм дописом у «Facebook» шквал критики.

varta1.com.ua: Новини