У «Резерв+» можна буде отримати відстрочку

Планують зробити у жовтні

Скоро у «Резерв+» планують додати функцію отримання відстрочки для студентів денної форми навчання, багатодітних батьків та осіб з інвалідністю.

Про це сказала заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко на конференції IT Arena 2024, повідомляє Міноборони.

Буде три форми відстрочок від мобілізації: для студентів денної форми навчання, багатодітних батьків та осіб з інвалідністю.

Заступниця міністра оборони додала, що нова функція полегшить життя, зокрема, студентам, які навчаються за кордоном.

«Ми хочемо, щоб людина, яка має підстави для відстрочки, не писала заяву від руки і не ходила в ТЦК, а могла за декілька хвилин сигналізувати про своє право, і щоб ця відстрочка була валідна.

Для того, щоб зробити це, ми не тільки повинні внести зміни в нормативну базу, а щоб ще наші партнери — власники реєстрів — були технологічно готові до цього», — сказала вона.

Продовжити відстрочку, за її словами, також можна буде через застосунок, без зайвої бюрократії.

Крім того, Черногоренко повідомила, що сервіс рекрутингу у «Резерв+» стане доступний у жовтні 2024 року. З цим оновленням з’являться актуальні вакансії у військових частинах, що дозволить користувачам застосунку швидше знаходити місце своєї майбутньої служби.

Читайте також: Львівщина зустріне 35-річного гранатометника Володимира Кваса, який поліг на Курщині

На початку пошуку вакансії користувачам необхідно заповнити невелику анкету. На основі цієї інформації та обраних навичок система запропонує найбільш відповідні варіанти. Застосунок міститиме детальний опис вакансій, включаючи інформацію про бригади, їх командування, досягнення та публікації у ЗМІ.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі