У РФ вже спростували визнання «ЛДНР» у межах Донецької та Луганської областей

Кажуть, запустили неправдиві чутки...

Фото: REUTERS

У понеділок, 21 лютого, заступник голови комітету Ради Федерації РФ у міжнародних справах Андрій Клімов заявляв, що Росія визнає «республіки» в «кордонах, які зараз фактично встановлені».

«У цій угоді не уточнюється, але я думаю, що мається на увазі «державність», яка була затверджена на «референдумі» «старому та єдиному, який був проведений в інших межах, ніж ті, які зараз займає» ДНР», — додав він.

Як повідомляє «УНІАН», о 9:40 год, Калашніков спростував свої ж слова про визнання «ЛДНР» у межах Донецької та Луганської областей. 

«Угода не уточнює кордонів. Не знаю, хто запустив ці чутки, що ми будемо визнавати «ЛДНР» у межах Донецької та Луганської областей… Це угода про співробітництво між країнами у тих кордонах, у яких вони себе почувають, звертайтеся до них», — сказав він у коментарі «Подъём».

Перший заступник голови комітету Держдуми з міжнародних справ Світлана Журова, у свою чергу, також спростувала визнання «ЛДНР» у межах Донецької та Луганської областей.

«У тих межах, що зараз, звісно. Ніхто не збирається йти далі. Ми у документах жодних інших кордонів не визначали», — сказала Журова.

Ввечері у понеділок Путін визнав «ЛДНР» й підписав зі своїми маріонетками, ватажками збройних формувань «республік» Пушиліним та Пасічником договори про дружбу, наказавши російським військам розгорнути, як стверджує Москва, «миротворчу операцію».

Ситуація на сході України станом на 26 листопада 2019 року

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також