У Рівному невідомі поставили біля сміттєвих баків півсотні пляшок з «Бандерівським смузі» (ФОТО)

57 пляшок з напалмом виявили на вулиці Гайдамацькій

Фото: Рівне вечірнє

У Рівному перехожий виявив на смітнику 57 «коктейлів Молотова».

Як повідомляє «Рівне вечірнє», понад пів сотні пляшок із запальною сумішшю виявили на смітнику на вулиці Гайдамацькій у Рівному. Чоловік одразу викликав патрульних, які забрали небезпечні «коктейлі» та відвезли їх у надійне місце.

 — Патрульні виїхали туди, забрали «коктейлі Молотова»  та відвезли їх в надійне місце, — повідомила речниця патрульної поліції Рівненщини Оксана Юрченко. — Вочевидь, пляшки з запальною сумішшю викинули на смітник, бо вони з часом втратили свою ефективність.

З початком російського вторгнення в Україну «коктейль Молотова» почали масово використовувати проти російських окупантів. Він діє як запалювальний пристрій і не є вибуховою речовиною. У  Львові та у Рівному цей «коктейль Молотова» перейменували та розпочали називати «Бандера-смузі» або «Узвар Бандери». Це найпростіша саморобна запалювальна зброя, зроблена на основі легкозаймистої суміші  — бензину, розчинника, спирту тощо, налитої в скляну ємність. Такі бомби легко виготовити з підручних матеріалів. У Рівному їх також масово готували для російських загарбників.

Фото: Рівне вечірнє

Як повідомлялося, у Підмосков’ї знову закидали військкомат «бандерівським смузі».

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також