У Рівному знайшли осередок комуністичної партії з забороненою символікою (ФОТО)

На момент перевірки у приміщенні офісу перебувало п’ятеро осіб — рівняни, які запевнили, що є членами комуністичної партії.

У Рівному правоохоронці відкрили кримінальне провадження за використання комуністичної символіки, яка є забороненою законодавством України. Про це повідомили, 15 квітня, у пресслужбі поліції Рівненської області.

Поліцейські виявили та вилучили понад півтисячі одиниць предметів із нацистською символікою у приміщенні осередку комуністичної партії в обласному центрі.

«У кабінетах слідчо-оперативна група виявила статути, понад 200 одиниць друкованої продукції комуністичної партії (книги, газети, брошури), 16 прапорів, півсотні георгіївських стрічок, партійні квитки, посвідчення ветерана партії та бланки та понад десять одиниць техніки», — повідомили у поліції.

У приміщенні офісу під час здійснення перевірки перебувало п’ятеро людей — рівняни, які самі запевнили, що є членами комуністичної партії.

За цим фактом слідчі розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 436-1 КК України (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів).

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена