На Росії «Apple» припинила продажі та відключила «Apple Pay»

Також видалили кілька застосунків та не оказують карту дорожнього руху в Україні

У російському інтернет-магазині «Apple» тепер неможливо придбати жодну техніку. Про це повідомила «Apple».

При виборі будь-якого найменування показується напис, що доставка недоступна. Інтернет-магазин — єдиний фірмовий канал продажу техніки «Apple» у Росії, офлайн-магазинів там немає.

«Apple» пізніше підтвердила, що призупинила постачання своєї продукції до Росії. Це означає, що незабаром продаж «iPhone» і інших гаджетів припинять і всі офіційні рітейлери в країні: "Ми глибоко стурбовані вторгненням Росії в Україну та підтримуємо всіх людей, які постраждали внаслідок насильства. Ми підтримуємо гуманітарні дії, надаючи біженцям допомогу у кризі, що розгортається, і робимо все можливе, щоб підтримати наші команди в регіоні.

Ми вжили низку заходів у відповідь на вторгнення. Ми призупинили всі продажі наших продуктів у Росії. Минулого тижня ми припинили весь експорт у наш канал збуту в країні. «Apple Pay» та інші послуги були обмежені.

«RT News» і «Sputnik News» більше не доступні для завантаження з «App Store» за межами Росії. І ми відключили відображення як дорожнього руху, так і ДТП у реальному часі на «Apple Maps» в Україні як запобіжний захід для громадян України.

Ми продовжуємо оцінювати ситуацію та спілкуємося з відповідними урядами щодо дій, які вживаємо. Ми приєднуємося до всіх тих, хто закликає до миру у всьому світі".

Постачання до Росії вже зупинили «Intel», «AMD», «Dell», «Ericsson» та «TSMC».

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також