У росії повідомляють про загадкове зникнення міністра оборони Шойгу

За даними ЗМІ, зник не лише Шойгу, а й глава генштабу росії Герасимов

Фото: Укрінформ

Міністр оборони росії Сергій Шойгу перестав з'являтися у публічному просторі з 11 березня, тобто його не видно 12 днів із 28, поки триває війна в Україні, повідомляють російські ЗМІ.

Українська правда вказує джерело: російські журналісти-розслідувачі з видань "Медіазона« та »Агентство"

Деталі: Журналісти зазначають, що Шойгу перестав з’являтися у публічному просторі з 11 березня.

Зазвичай Шойгу дуже активний у ЗМІ. З його приходом до Міноборони різко збільшився штат пресслужби, і відомство почало приділяти велику увагу своєму публічному образу.

«Агентство» повідомляє, що до 11 березня Шойгу з’являвся в новинах майже щодня.

В оточенні Шойгу обговорюють, що він нездоровий — має проблеми із серцем, каже виданню знайомий міністра.

Відомо, що востаннє глава Міноборони рф з’являвся у новинах 11 березня. Є відео, на якому Шойгу вручає державні нагороди окупантам, які брали участь у «спеціальній військовій операції».

18 березня Шойгу згадується у повідомленні на сайті Кремля, в якому йдеться, що президент Володимир Путін обговорив із постійними членами Ради безпеки «хід спецоперації в Україні». Згідно з повідомленням, на засіданні був присутній Шойгу. Відео та фотографій з наради не публікувалося.

За словами журналістів, того ж дня, 18 березня, на Першому каналі вийшов сюжет про те, як Шойгу вручає нагороди. У сюжеті йшлося про те, що подія сталася «сьогодні», проте картинка в сюжеті збіглася з відео, опублікованим на сайті Міноборони 11 березня.

Остання новина у профілі Шойгу на сайті Міноборони також датована 11 березня.

За словами розслідувачів, зник не лише Шойгу. Після 11 березня не повідомлялося і про заходи за участю глави генштабу Росії Валерія Герасимова.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також