У росії зізнались у депортації українських дітей

700 тисяч дітей з України

Дмитро Лубінець назвав «геноцидом нації» вивезення з України понад 700 тисяч українських дітей, в депортації яких зізналася уповноважена з прав дитини РФ Марія Львова-Бєлова.

Про це омбудсмен з прав людини написав у Telegram.

«Під виглядом “добрих справ”, евакуації чи відпочинку росія вивозить українських дітей на територію російської федерації чи тимчасово окупованого Криму», — пише Лубінець.

Росіяни переважно вивозять сиріт, вихованців інституційних закладів та дітей. Львова-Бєлова вивозить українських дітей у прийомні російські родини, що є злочином«Заявляю, що така політика стосовно українських дітей є складовою геноциду нашої нації, порушує міжнародне гуманітарне право. Це кричуще порушення прав дітей, які стають заручниками російської федерації», — зазначає Лубінець.

Читайте також: Україна та Хорватія домовились про використання портів на Дунаї та Адріатичному морі для експорту зерна

 

 

Він закликав світ звернути увагу на злочини щодо українських дітей та робити усе можливе, аби повернути всіх дітей на територію України. До того ж омбудсмен звернувся до представниці генерального секретаря ООН з питань дітей і збройних конфліктів Вірджинії Гамби із проханням отримати від РФ списки депортованих українських дітей і передати Україні.

 

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб