У розвідці Британії назвали причини звільнень командування армії росії

Знайдено такий собі спосіб

Генерал Лапін, фото з мережі

У російській федерації роблять перестановки серед командувачів армії, щоб ізолювати та відвести провину за провал у війні проти України від російського вищого керівництва всередині країни.

Про це йдеться у повідомленні Міністерство оборони Великої Британії 6 листопада.

У розвідці нагадали, що 3 листопада тимчасово виконуючим обов’язки командувача військами Центрального військового округу росії було призначено генерал-майора Олександра Лінькова.

Він змінив генерал-полковника Олександра Лапіна, якого ймовірно було звільнено з посади наприкінці жовтня 2022 року.

«Якщо підтвердиться, це стане результатом серії звільнень старшого російського військового командування від початку вторгнення в лютому 2022 року. Командувачі Східного, Південного та Західного військових округів були замінені на початку цього року», — інформують у Міноборони Британії.

Вказується, що і чеченський лідер Рамзан Кадиров, і керівник ПВК «Вагнера» Євген Пригожин критикували Лапіна за низьку результативність на полі бою в Україні.

«Ці звільнення є зразком звинувачення вищих російських військових командирів за невдачі в досягненні російських цілей на полі бою. Частково це, ймовірно, спроба ізолювати та відвести провину від російського вищого керівництва всередині країни», — резюмується у звіті.

Як повідомлялося раніше, росія звільнила командувача військами в Україні, який «здав» Лиман.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена