У розвідці повідомили, чому путін зважився на масовану ракетну атаку

Акти залякування

Представник ГУР Міноборони Андрій Юсов прокоментував на телеканалі «FreeДом» недавні ракетні атаки РФ по території України, а також припустив, чи зможе Кремлі повторити їх у найближчому майбутньому. 

Українські військові наступають, ЗСУ звільняють окуповані території, тому Росія зважилася на терор мирного населення України.

«На фронті не виходить, на полі бою не виходить, з армією нічого зробити не можуть. Значить, переходять до терористичних методів. А саме — акти залякування, тиску й, власне самі теракти. Удари по енергосистемі, удари в той час, коли люди йдуть на роботу, — це терористичні акти», — сказав Юсов.

Підготовка до масованого удару по Україні готувалася приблизно з 2 жовтня — це переміщення носіїв, самих ракет. Однак, рішення щодо атаки було ухвалено 9 жовтня.

Такі атаки — це фірмовий стиль нового командувача окупаційних військ в Україні Суровікіна. 

У постійному режимі завдавати таких масованих ударів по Україні РФ не в силах. 

«Ракетний терор може продовжуватися, але такої інтенсивності РФ не може дозволити собі так часто й регулярно це повторювати... Якщо ми говоримо по 100 ракет на день, це не може бути ні раз на тиждень, ні раз на місяць», — наголосив Юсов.

Нагадаємо, росія може завдати ударів по газотранспортній системі України.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт