У рятувальників розповіли, як сталося, що 6-річний Олексій Стефанців загубився в горах (ФОТО)

шо8шл
шо8шл

Олексій Стефанців із Коломиї вперше у житті з родичами піднявся в гори. Однак, під час сходження на Говерлу дитина зникла. Сталося це вчора, 14 серпня, близько 15:30 год, повідомляла "Варта1".

Місце перебування хлопчика невідоме. Подробиці зникнення дитини кореспонденту «УНІАН» розповіли рятувальники. Пошуки тривають.

«Бабуся з онуком відставали від решти родичів, а дитина увесь час то бігала до дядька з тіткою, тобто вперед, то поверталася до бабусі. Тож бабуся подумала, що він у цей час там, попереду, йде з родичами. А коли зрозуміли, що дитини немає, кинулися на пошуки. Вони в гори піднімалися вперше, нікого не попереджали», — розповіла кореспонденту видання керівник прес-служби ГУ ДСНС в Івано-Франківській області Христина Перцович.

Повідомлення до поліції про зникнення дитини нaдійшло, близько 22:50 год, від родичів дитини. До пошуків хлопчика максимально задіяні всі служби поліції Івано-Франківщини, працівники ДСНС, військовослужбовці, кінологи зі двома службовими собаками. Для розшуку використовується квадрокоптер.

Допомагають правоохоронцям також волонтери ГО «Гірський рятувальний центр», представники «Червоного Хреста» та Карпатського національного природного парку.

В управлінні ДСНС Івано-Франківської області, хлопчик пішов у гори разом із бабусею, дядьком, тіткою та їхніми дітьми. Загалом, у групі було шестеро осіб.



Нагадуємо прикмети дитини: зріст 110 см, середньої статури, волосся коротке каштанове, очі карі. Був одягнений в зелену футболку, штани камуфляжного забарвлення, блакитну кепку з червоним козирком.

Якщо хтось володіє будь-якою інформацією, яка може сприяти встановленню місця знаходження малолітнього Олексія Стефанціва, правоохоронці просять негайно телефонувати на лінію «102» або інформувати відділ ювенальної превенції УПД ГУНП в Івано-Франківській області за телефонами: (0342) 79-03-23, 0979765101.

varta1.com.ua: Новини