У Сен-Тропе арештували віллу Фрідмана

У вівторок, 3 травня, генеральне казначейство Франції ухвалило рішення внести елітну нерухомість родини Фрідмана до списку «замороженого» майна.

Санкції проти олігархів рф  продовжують діяти. На цей раз арештували майно чергового олігарха країни-агресора. Про це пише «Радіо Свобода».

3 травня Генеральне казначейство Франції внесло віллу «Copab» у Сен-Тропе до переліку «заморожених» російських активів у Франції.

Журналісти «Схем» провели розслідування та встановили, що ця вілла на Лазуровому узбережжі належить родині російського олігарха Михайла Фрідмана. Зазначається, що раніше не було відомо, хто є власником розкішного маєтку. За даними «Схем», вілла оформлена на французьку компанію.

Працівники ЗМІ повідомили, що вілла здається в оренду. Тому родина олігарха може заробляти на ній понад 180 тисяч євро щомісяця.

У вівторок, 3 травня, генеральне казначейство Франції ухвалило рішення внести елітну нерухомість родини Фрідмана до списку «замороженого» майна.

У результаті розслідування, журналісти «Схем» повідомили, що маєток записаний на французьку фірму «SNC COPAB». У розпорядженні ЗМІ є документи, згідно з якими бенефіціарами компанії у рівних частках є доньки Михайла Фрідмана Лариса та Катерина Фрідман. Зокрема, ще 1 відсоток залишається за колишньою дружиною олігарха Ольгою Айзіман.

Додамо, що 28 лютого 2022 року санкції були введені проти Михайла Фрідмана. Він став одним із перших олігархів, який потрапив у санкційний список ЄС. В обґрунтуванні вказано: Фрідман має міцні зв’язки з адміністрацією Путіна, збудував бізнес за рахунок наближеності до влади. У тому числі його звинувачують у сприянні окупації Криму у 2014 році. Санкційні обмеження передбачають заморожування активів, заборону на перерахування коштів та заборону в’їзду на територію ЄС.

На Ольгу Айзіман також були накладені санкції Європейського союзу, які були введені 8 квітня.

Крім вілли родини Михайла Фрідмана, до переліку «заморожених» активів внесли ще 61 об’єкт нерухомості, який належить підсанкційним особам. Імена власників «замороженої» нерухомості не розголошують.

У березні міністр економіки та фінансів Франції Брюно Ле Мер повідомив, що влада країни заморозила активи росіян на 850 мільйонів євро через запроваджені Європейським союзом санкції.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена