У школі Луцька скандал: вчителька на уроках запевняє учнів, що їх «зничтожать росіяни» (ВІДЕО)

Про цей інцидент також вже знають і в департаменті освіти Луцькради

Скриншот відео

У мережі нещодавно з'явився аудіозапис одного з уроків луцької школи, на якому вчителька нібито розповідала своїм учням, що їх «зничтожать росіяни», через те, що вони українці, а її росіянку порятують, передає «Еспресо». 

«Мало того, що ви українці – вас зничтожать так і так. Ладно, я ще росіянка, мене може ще врятують. А ви куди дінетесь? То думайте вже про це, про своє майбутнє», – заявила на аудіозаписі нібито вчителька однієї з луцьких шкіл.

У коментарях до цього запису, як пише видання, стверджують, що голос на записі належить нібито вчительці математики на ім'я Ірина Малихіна. Журналісти телеканалу відшукали у фейсбуці людину з таким ім'ям і побачила у шапці її профілю вказано, що вона працює вчителем математики у луцькій школі №5.

«Майже усі дописи російською мовою. Більшість цих дописів опубліковані у 2019 році. Журналісти намагались зв'язатися з пані Іриною щодо цього інциденту, але на повідомлення вона поки не відповідає», -  пише Конкурент.

Чоловік, який представився журналістам заступником директора ліцею №5 заявив, що наразі проводиться службове розслідування за цим фактом. На питання, чи можна поговорити з вчителькою, він відповів: «Наразі, ні. Треба кілька днів, щоб ми все з'ясували. Що за запис, чи дійсно так є. Тому проводиться службове розслідування».

Реакція департаменту освіти на інцидент

Про цей інцидент також вже знають і в департаменті освіти Луцькради.

Читайте також: суд виніс рішення у справі щодо поновлення на посаді професора Ірини Фаріон.

«Керівник закладу повідомив про цю ситуацію. Прийняті були рішення дисциплінарного характеру, притягнули до відповідальності педагога. Дисциплінарного характеру є два види – це догана або звільнення. Яке рішення керівник прийняв... Він мені сказав, що дисциплінарного характеру рішення прийнято. Важливо, що розслідування проведено, важливо те, що службове розслідування здійснено. Вона, наскільки я знаю, вибачалась перед педагогічним колективом і в тому класі, де вона те все повідомляла, такі речі негативні, на мою думку», – наголосив начальник департаменту освіти Луцької міської ради Віталій Бондар.

скриншот ФБ

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий