У штабі ООС заявили про ризик ескалації на Донбасі: стягнуто сотні одиниць ворожої техніки

Зафіксовані порушення з боку ЗФ РФ свідчать про ведення ними активних заходів бойової підготовки задля створення умов подальшої ескалації напруження на лінії зіткнення.

Фото: Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation

Ворожі війська на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей продовжують порушувати Мінські домовленості. Зокрема, окупанти стягнули сотні одиниць техніки.  Про це повідомили сьогодні у прес-центрі операції.

У зв’язку з цим у штабі Операції об’єднаних сил заявили про ризик ескалації на Донбасі.

«Зафіксовані порушення з боку ЗФ РФ свідчать про ведення ними активних заходів бойової підготовки задля створення умов подальшої ескалації напруження на лінії зіткнення.

Підрозділи Об’єднаних сил тримають ситуацію під контролем та продовжують виконувати завдання з відсічі і стримування збройної агресії РФ. Збройні Сили України дотримуються Мінських домовленостей та відкривають вогонь виключно у тих випадках, коли дії російських окупаційних військ створюють загрозу для життя і здоров’я українських воїнів та мирних громадян», — повідомили у прес-центрі ООС.

Загалом окупанти розмістили з порушенням Мінських домовленостей в ОРДЛО 230 одиниць військової техніки.

У зоні дій так званого "1 армійського корпусу розміщено 88 одиниць озброєння:

  • з порушенням лінії відведення в районі населеного пункту Бойківське, що за 67 км від лінії зіткнення, знаходиться 2 одиниці танків невстановленого типу;
  • з порушенням районів зберігання в районі Покровки, що за 36 км від лінії зіткнення розташовані 18 танків невстановленого типу та 12 одиниць буксируваної артилерії;

У зоні дій так званого «2 армійського корпусу», всього розміщено озброєння та військової техніки 142 одиниць.

Також вони збільшили військову присутність в зоні безпеки в районі Кальміуський, що за 42 км від лінії зіткнення. Там знаходиться одна радіорелейна станція; один БТР та два БМП. Водночас, у Покровці, що за 36 км від лінії зіткнення, розташовано 52 ББМ.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також