У Сєвєродонецьку росіяни поцілили по «Азоту» — Гайдай (ФОТО, ВІДЕО)

Йдуть бої, багато поранених мирних мешканців...

Фото: Сергій Гайдай/Телеграм

У Луганській області продовжуються активні бої, зокрема в Сєвєродонецьку, Тошківці, одному з районів Врубівки. Російські військові й надалі знищують населені пункти регіону, є багато постраждалих мирних мешканців, про це вранці в середу, 15 червня, повідомив у «Telegram» голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

«Стає важче, але наші військові стримують ворога одразу із трьох боків. Боронять Сєвєродонецьк та не дозволяють просунутися до Лисичанська. Тим не менш, росіяни близько, від чого страждає населення і руйнуються будинки. Так, окупанти обстріляли споруди поблизу колишньої заводу «Донсода» і декілька будинків поблизу.

Аналогічна ситуація і в районі «Склозаводу». Щонайменше вісім будинків постраждали 14 червня в цьому місті. У Сєвєродонецьку ворог вкотре поцілив по «Азоту». Зокрема, пошкоджено прохідну підприємства. Знищуються багатоповерхівки, розташовані ближче до хімічного гіганта. Противник слабкіший у вуличних боях, тому відкриває вогонь з артилерії, через що руйнуються наші домівки», — зазначив Гайдай.

«Підрозділи ЗСУ разом з кількома сотнями мирних мешканців ховаються в підземних бункерах «Азоту». Російські сили, ймовірно, будуть скуті біля хімзаводу», — вважають у британській розвідці.

Аналогічна ситуація була при обороні Маріуполя і заводу «Азовсталь»: українські війська довгий час затримували великі сили окупантів на цій ділянці фронту, не даючи перекинути їх на посилення інших ділянок.

Як повідомлялося, у Сєвєродонецьку танкіст з ДНР воював проти власного сина — воїна ЗСУ.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий