У Сєвєродонецьку росіяни продовжують гатити з реактивної артилерії по військових і цивільних

У місті можуть залишатися близько 10 тисяч мирних жителів...

Фото: Радіо Свобода

Триває сто четверта доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню.

Як повідомляє Генштаб ЗСУ,  в оперативній інформації, станом на 18:00 год 07.06.2022, щодо російського вторгнення, агресор продовжує завдавати ракетних та авіаційних ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури на території України і не полишає спроб встановити контроль над містом Сєверодонецьк.

На Сєвєродонецькому напрямку ворог обстрілював підрозділи наших військ та цивільну інфраструктуру із ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Лисичанськ, Борівське та Метьолкіно.

Як повідомляє Радіо «Свобода», у Сєвєродонецьку ситуація — «стабільно складна», але українські військові повністю контролюють промзону міста, повідомив голова Сєвєродонецької районної адміністрації Роман Власенко.

«Особливих змін немає, ситуація є стабільно складною — вуличні бої. Росіяни підтягнули додаткові сили, місто плюс–мінус навпіл поділене. Штурмові дії росіян продовжуються — успіху вони не мають. Наші хлопці закріпилися і повністю контролюють промзону, контролюють «Азот» і частину житлових районів», — сказав він. За його словами, околиці Сєвєродонецька і Лисичанська — під обстрілами, працює російська артилерія та авіація.

Власенко каже, що в Сєвєродонецьку можуть залишатися приблизно 10 тисяч мирних мешканців, але евакуація зараз є практично неможливою.

Як повідомлялося, окупанти намагатимуться зрівняти Сєвєродонецьк з землею у відповідь за поразку від ЗСУ.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також