У скількох львівських шкіл є укриття і чи буде дистанційне навчання: відповідь мерії

Навчання у школах Львівської громади планують розпочати 1 вересня, як це передбачає постанова Кабміну

ФОТО: ілюстративне

Упродовж червня три комісії обстежили 127 укриттів, якими користуватимуться школи міста, на наявність санвузла, місця для сидіння, двох виходів. Із усіх шкіл Львова 84 % (106 шкіл) мають власні укриття.

Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

«Якщо школа не має власного укриття, тоді директор школи укладає договір із підприємством, що є поруч із навчальним закладом, і може прийняти учнів на випадок повітряної тривоги в місті», — пояснили в міському управлінні освіти.

Водночас, до початку навчання з 1 вересня усі шкільні укриття мають довести до належного стану, а педагоги — пройти навчання із реагування на надзвичайні ситуації та надання першої домедичної допомоги учням.

Окрім того, закладам освіти рекомендовано змішане навчання: поєднання очного та дистанційного, адже у закладі освіти може перебувати стільки дітей та вчителів, скільки вміщає укриття.

Попередньо заплановано такий формат: 1–5 класи — очна форма навчання; 6–10 класи — очна форма навчання, можливий 1 день на тиждень дистанційно; 11 класи — можливе поєднання очної та дистанційної форми навчання, залежно від семестру.

Остаточне рішення щодо форми навчання у своєму закладі ухвалює директор школи.

Нагадаємо, що на Львівщині з приміщень шкіл потрібно відселити 20 тисяч переселенців. Для ВПО будуть шукати житло, щоб у школах розпочалося навчання.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також