У Слов'янську трагічно загинула відома військова кореспондентка Анастасія Волкова (ФОТО)

Внаслідок ДТП, авто відкинуло на Анастасію

ФОТО: Freedom

У четвер, 30 травня, у Слов’янську на Донеччині трагічно загинула воєнна кореспондентка українського іномовлення Анастасія Волкова. Їй був 31 рік. Журналістка постраждала в результаті зіткнення двох машин. Померла вже у лікарні. Про це повідомила пресслужба Верховної Ради у Telegram.

За попередньою інформацією, Анастасія перебувала на пішохідному переході в центрі міста. У цей момент на проїжджій частині сталося зіткнення двох машин — синього мікроавтобуса та зеленого ВАЗу. Удар був такої сили, що машину відкинуло на Анастасію. Журналістка померла у лікарні. Водій ВАЗ загинув на місці.

Журналістка працювала у гарячих точках Луганської та Донецької областей. Саме вона була авторкою багатьох актуальних відео “Новин Донбасу” про життя людей та наслідки російських обстрілів в регіоні. Готувала відеорепортажі із прифронтової зони, неодноразово потрапляла під обстріли. Дівчина мріяла стати першою українською журналісткою, яка зробить репортаж зі звільненого Луганська.

Анастасія народилася у Щасті, виросла у Луганську. Російська окупація позбавила її дому. Після подій 2014 року журналістка переїхала з Луганська до Севєродонецька. Анастасія Волкова закінчила факультет журналістики Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля. З 2018 року працювала воєнною кореспонденткою каналів українського державного іномовлення.

Раніше повідомляли: на війні загинула журналістка та парамедикиня Ірина Цибух родом зі Львова

Співпрацювала з іншими виданнями. У червні 2022 року була нагороджена орденом “За заслуги” ІІІ ступеня. Останні кілька тижнів перед загибеллю Настя провела у лікарні. Вона боролася і успішно справлялася із хворобою, яка вразила її легені.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також