У Словаччині під час стрілянини поранено прем'єр-міністра

Пролунало кілька пострілів

У Словаччині у Гандлові поранили прем'єр-міністра Роберта Фіцо.

Постріли пролунали перед Будинком культури, де відбувалося засідання уряду, коли прем'єр вийшов до людей.

Журналіст Denníka N не бачив інциденту, але був поблизу і почув кілька пострілів. Потім він побачив, як охоронці підняли прем'єр-міністра з землі, повантажили в машину і повезли.

За словами свідків, які були на місці події, Фіцо підійшов до людей, які його вітали, після чого пролунало кілька пострілів. Потім Фіцо впав на землю.

«Коли пролунали постріли, я ледь не оглухла», — розповіла очевидиця. Вона почула три чи чотири постріли.

Вона побачила, як Фіцо впав на землю перед нею, і каже, що помітила криваві плями на його грудях і голові. Вона не може сказати, наскільки серйозно.

Ймовірного нападника вгамували та затримали поліцейські. Поліція оточила територію, будинок культури евакуювали. Про безпеку інших членів уряду подбала охорона.

За даними pluska.sk прем'єр-міністра мали застрелити. Повідомляється, що Роберт Фіцо отримав численні поранення грудей і живота. Стрілянина сталася невдовзі після закінчення мітингу в будинку культури в Гандлові. Хтось йому крикнув: «Робо, йди сюди».

Здавалося, хтось просто хотів потиснути йому руку, але тут пролунав постріл.

Президент Зузана Чапутова рішуче засудила «жорстокий і безрозсудний» напад на прем'єр-міністра. «Я в шоці. Я бажаю Роберто Фіцо багато сил у цей критичний момент, щоб оговтатися після нападу».

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також