У сорочці народився: турист вижив після падіння з 80-метрового карниза в Карпатах (фото)

Чоловік зірвався зі снігового карниза поблизу Драгобрату

Фото:Головне управління ДСНС України у Закарпатській області

За повідомленням Головного управління ДСНС України у Закарпатській області, у понеділок ввечері, 13 червня, 30-річний мешканець Закарпатської області зірвався зі снігового карнизу неподалік гори Близниця на гірському масиві Свидовець.

Виклик про падіння чоловіка зі снігового карниза поблизу гірськолижного курорту «Драгобрат» рятувальники отримали о 15:43 год.

«До надзвичайників надійшло повідомлення про те, що під час проходження туристичного маршруту на полонині Драгобрат поблизу гори Близниця травмувався та потребує допомоги місцевий мешканець. Про це у телефонному режимі повідомили друзі, які були поруч, коли чоловік зірвався зі снігового карниза й полетів донизу близько 80 метрів», — повідомили в управлінні.

Потерпілий є мешканцем селища Ясіня, яке розташоване неподалік Драгобрату.

Чоловік проходив популярний туристичний маршрут в районі гори Близниця, відволікся, одягнув навушники, відійшов надто близько до краю снігового карниза та зірвався вниз.

Гірські рятувальники дісталися до потерпілого вже за годину — близько 17:00 год.

Травмованому туристу надали домедичну допомогу та транспортували до смт Ясіня, де й передали під опіку фахівців екстреної медичної допомоги. 

За словами рятувальників, зважаючи на висоту падіння та небезпечність урвища, з якого відбулось падіння, чоловік отримав не надто серйозні ушкодження та міг рухатися.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також