У США офіційно спростували, що американські військові воюють в Україні

В Україні присутня невелика кількість американських військовослужбовців

Адміністрація США категорично спростовує участь американських кадрових військових у бойових діях в Україні. Про це повідомив координатор Ради безпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«В Україні немає американських сил, які надавали б допомогу Україні в бойових діях, або були б присутніми на полі з українськими силами», - сказав Кірбі.

Таким чином він відповів на запитання, чи дотримується нинішня адміністрація США позиції, оголошеної від початку повномасштабного вторгнення РФ, що американські військові не будуть залучені до бойових дій.

Кірбі зазначив, що в Україні присутня невелика кількість американських військовослужбовців, які охороняють посольство США в Києві, а також представляють апарат військових аташе Сполучених Штатів в Україні.

«Збройні сили США не беруть активної участі в бойових діях в Україні або в підтримці бойових дій на території України», - уточнив Кірбі.

Читайте також: Трампу оголосять третє кримінальне звинувачення

Раніше, американське видання поширило інформацію із посиланням на Пентагон, що американським військовим, які проходять службу на території України, затверджені додаткові надбавки.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт