У США пояснили, чому не дозволяють бити далекобійною зброєю по території рф

США може «перезавантажити» відносини з рф

Сполучені Штати Америки не дозволяють Збройним силам України завдавати удари по території Росії далекобійною зброєю, оскільки в майбутньому Вашингтон може захотіти «перезавантажити» відносини з Москвою, а це може завадити процесу. Про це пише Politico.

Чиновники в Білому домі, пояснили українцям, що Штати «врешті-решт захочуть перезавантажити відносини з Москвою, і зняття обмежень може звести нанівець ці зусилля».

На початку серпня цього року коаліція двопартійних сенаторів організувала зустріч із радником американського президента з питань національної безпеки Джейком Салліваном. Делегація наголошувала, що адміністрація президента має змінити позицію щодо дозволу Києву на далекобійні удари по РФ, поки «не стало надто пізно».

Таке прохання розлютило посадовців Білого дому, які наголосили: «Вашингтон зробив більше, ніж будь-яка інша країна, щоб допомогти підтримати Київ». Вони додали, що Штати не повинні ризикувати власною національною безпекою.

Український радник розповів, що наразі є ознаки, що Байден, можливо, захоче скасувати деякі обмеження.

Читайте також: у випадку перемоги Трамп може вимагати відмови України від НАТО.

«Є певні ознаки того, що Байден може захотіти зробити щось велике для України — можливо, скасувати деякі обмеження — перед виборами, оскільки він не балотується. Гарантії немає, але ми чуємо, що він думає про це», — сказав він.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі