У США відповіли, чи готові до послаблення санкцій проти росії після масштабного обміну ув'язненими

В Туреччині відбувся масштабний обмін в'язнями між росією і Заходом

Багатостороння угода між росією і Заходом щодо обміну ув'язненими не означає скасування бодай якихось санкцій проти країни-агресорки рф. Про це під час брифінгу заявив радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван, повідомляє «Радіо Свобода».

 «Президент Джо Байден - Ред.) публічно і неодноразово впродовж двох років чітко давав зрозуміти вартість і наслідки агресії (рф - Ред.), яка суперечить інтересам США», - сказав він. 

За словами Саллівана, переговори з москвою про обмін ув’язнених та будь-які потенційні переговори стосовно війни в Україні не пов’язані між собою та не має стосунку чи впливу на неї. 

«На нашу думку, ці два аспекти є окремими напрямками. Один із них – це практичне питання здійснення цього обміну.  Інший – набагато складніше питання. Його мають вирішувати українці», - наголосив представник Білого дому. 

Нагадаємо, в Туреччині відбувся масштабний обмін в'язнями між росією і Заходом.

Росія передала 16 політв’язнів, серед них журналіст Wall Street Journal Еван Гершкович, та американський морський піхотинець Пол Вілан, а також журналістка Татаро-башкирської служби Радіо Свобода Алсу Курмашева.

Серед тих, кого Захід передав росії – російський кілер Вадим Красіков, подружжя шпигунів Артем та Ганна Дульцеві, яких засудили у Словенії та інші.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також