У США заговорили про те що програш України «цілком може статися цього літа»

Для світу будуть дуже дорогі та небезпечні наслідки

Якщо Україна програє, “що цілком може статися цього літа”, то на світ очікують “дуже дорогі та небезпечні” наслідки, вважає колишній заступник помічника міністра оборони США з питань Європи та політики НАТО Майкл Раян. Про це пише Голос Америки.

Раян застеріг американських законодавців, що президент Росії Володимир Путін не вестиме переговори з сильної позиції, а якщо Україна програє, то “десятки тисяч російських військ будуть на кордонах Польщі, Словаччини, Угорщини та Румунії”.

“Чорне море стане російським озером. Воєнна економіка РФ відновлюватиме свою силу, а безпілотники, крилаті та гіперзвукові ракети загрожуватимуть усій європейській території НАТО”, – сказав Майкл Раян.

Найбільш дестабілізуючим наслідком потенційної поразки України, у короткостроковій перспективі будуть від 5 до 15 мільйонів українських біженців, які рушать до Європи.

А у довгостроковій перспективі це вплинуло б на Близький Схід, Африку і Тайвань та Південнокитайське море.

“Вся динаміка глобальної безпеки зміниться”, – сказав колишній посадовець Пентагону.

“Китай спостерігає. Світ спостерігає. Вибір – за нами”, – додав Майкл Раян.

Читайте також: Захід хоче натиснути на Зеленського, щоб примусити його до переговорів з росією

Загалом на слуханнях Комісії, до якої входять конгресмени та сенатори США, йшлося про оборонні потреби України, поточну динаміку бойових дій та рекомендації щодо політики для розробки майбутніх пакетів військової допомоги.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також