У столиці вперше за час повномасштабного вторгнення проведуть КиївПрайд

Під час заходу буде відбуватися збір допомоги для українських військових

ФОТО: ілюстративне

Вперше з початку повномасштабного вторгнення у столиці проведуть Марш рівності та благодійний ЛГБТК фестиваль від КиївПрайд. Задля безпеки його планують провести у київському метро, тому наразі команда КиївПрайду веде переговори з військовою адміністрацією. В програмі заходу передбачені лекції, дискусії, творчі майстерні, ярмарок українських брендів, майстер-класи, психологічні консультації та музичні виступи. Про це повідомили організатори.

 Як зазначається, цього року українці вперше за час повномасштабної війни зможуть доєднатися до Маршу рівності та благодійного ЛГБТК+ фестивалю. Водночас зосереджений він буде не тільки на підтримці прав та видимості ЛГБТК+ представників. Під час заходу буде відбуватися збір допомоги для українських військових.

“В Україні прайд — це майданчик для боротьби за права людини, а в умовах великої війни — це можливість надати Україні видимості у світі та залучити додаткову допомогу для тих, хто боронить нашу незалежність” — розповіли організатори КиївПрайду 2024.

9 червня у київському арт-центрі Closer проходитиме Благодійний освітній фестиваль КиївПрайд. Програма фестивалю складається:

  • З лекцій. 
  • Дискусій.
  • Креативних майстерень. 
  • Ярмарку українських брендів.
  • Психологічних консультацій.
  • Майстер-класів та музичної програми.

Крім того, під час фестивалю буде вручена нагорода, яка була започаткована для союзниць та союзників ЛГБТК+ спільноти — KyivPride Awards.

Усі кошти, отримані під час фестивалю, організатори спрямують на Прайд-збір. Це також один із заходів КиївПрайду 2024, в межах якого українські ЛГБТК+ організації ініціювали збір 4 млн грн для захисниць та захисників України.

Водночас 16 червня відбудеться Марш Рівності, який востаннє проходив у Києві ще у 2021 році. Враховуючи виклики воєнного часу, цього року Марш Рівності будуть проводити у київському метро. Захід відповідатиме усім безпековим вимогам та буде узгоджений з органами влади. Команда КиївПрайду веде переговори з військовою адміністрацією.

“Організатори повідомляють, що з безпекових міркувань, у Марші зможе взяти участь обмежена кількість людей — не більше 500 людей, серед яких активісти, представники ЛГБТК+ та правозахисних організацій, волонтери. Отримати більше деталей про події КиївПрайду 2024 та дізнатися, як долучитися, можливо на сторінках організаторів у соціальних мережах”, - пише видання.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також