У столичному суді побились через Бандеру та Шухевича (відео)

3647deb-0e642c2e-4d29-406b-a23a-5e74867100a1
3647deb-0e642c2e-4d29-406b-a23a-5e74867100a1

Шостий апеляційний адміністративний суд Києва розглядає апеляцію Київської міськради та націоналістичних організацій на скасування рішення про перейменування Московського проспекту та проспекту генерала Ватутіна в Києві, повідомляє з місця події «Інсайдер».

Рішення дати цим проспектам імена Бандери та Шухевича міськрада прийняла 2016 та 2017 року відповідно. Дві громадські організації «Єврейська правозахисна група» та «Ветерани праці — діти війни» подали позов та через окружний адміністративний суд Києва домоглися скасування рішень міськради.

Відповідно, сьогодні, на засіданні, 28 жовтня, представники громадських організацій висловили недовіру складу суду. Колегія дала їм час на висловлення недовіри у письмовому вигляді.

https://youtu.be/UtyoFa0GkrE

Причиною для недовіри стали викрики активістів біля суду, які, нібито, «висловлювали впевненість, що рішення буде на їх користь». Таким чином, на думку представників громадських організацій, це може бути тиском на суддів, а тому вони не можуть бути впевненими у їх неупередженості.

У засіданні оголошено перерву.

Спочатку присутніх у приміщенні суду евакуювали через «замінування». Далі в Шостому адміністративному суді сталась бійка. Противників перейменування вигнали із залу.

Депутат Володимир Назаренко у коментарі виданню розповів, що спілкувався із чоловіками, які представляли противників перейменування вулиць. Він називає їх «охоронцями Олени Бережної». Саме Бережна представляє інтереси ГО, які домоглися скасування перейменувань.

За словами Назаренка, чоловіки почали штовхати його, після чого виникла бійка між ними та націоналістами.

«Одне діло, коли ці тітушки просто ходять на засідання, інше — коли починають розпускати руки», — сказав Назаренко.

Поспілкуватися з іншої стороною конфлікту не вдалося — вони швидко залишили територію суду.

Колегія суддів ухвалила рішення, що заяву про відвід розглядатиме інший суддя. Коли це буде, невідомо.

varta1.com.ua: Новини