У суботу Львів попрощається з Героями Євгеном Ждановим, Андрієм Галадієм, Русланом Дроздовим

Вічна памʼять!

У суботу, 1 червня, Львів попрощається з трьома військовослужбовцями. Євген Жданов, Андрій Галадій, Руслан Дроздов захищали Україну від російських окупантів. Про це інформує пресслужба ЛМР.

Зранку о 09:45 у храмі Вознесіння Господнього УГКЦ (вул. В. Великого, 10) відбудеться молитва і прощання з воїном Андрієм Галадієм.

Чин похорону захисників Андрія Галадія, Євгена Жданова та Руслана Дроздова розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають захисників на Личаківському кладовищі

Біографічні довідки захисників

Євген Жданов (24.07.1991-28.05.2024) Уродженець міста Старобільськ Луганської області. 

Навчався у Садківській гімназії Старобільського району Луганської області. Згодом вступив до Відокремленого структурного підрозділу «Старобільський фаховий коледж Луганського національного аграрного університету». У 2023 році здобув вищу освіту у Луганському національному університеті імені Тараса Шевченка.

Після завершення навчання працював у торгівельній сфері. Захоплювався кулінарією.

Протягом 2016-2020 років виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції/операції Об’єднаних сил у складі 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи оперативного командування «Схід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

Після початку повномасштабного вторгнення російської федерації повернувся до лав ЗСУ. Боронив суверенітет та територіальну цілісність держави на східному напрямку у складі 111-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління «Схід» Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Обіймав посаду командира стрілецького взводу.

У Євгена Жданова залишилися батьки, дружина, двоє братів, двоє сестер та багато друзів. 

Андрій Галадій (29.09.1996-27.05.2024) Уродженець села Новий Мізунь Івано-Франківської області. 

Навчався у Середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 31 м. Львова. Здобув професійно-технічну освіту у Відокремленому структурному підрозділі «Львівський фаховий коледж транспортної інфраструктури Національного університету «Львівська політехніка».

У 19-річному віці без вагань став на захист України до лав добровольчого батальйону «ОУН» та виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції.

Після повернення до цивільного життя працював у Товаристві з обмеженою відповідальністю «Факро Львів», згодом обіймав посаду менеджера у місцевій будівельно-торгівельній фірмі. У вільний час захоплювався літературою та подорожами. Любив море і гори, активно займався спортом.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації пройшов вишкіл у складі 3-ї окремої штурмової бригади Сухопутних військ Збройних Сил України. Будучи обізнаним у військовій справі, на добровільних засадах навчав і допомагав побратимам.

У травні 2023 року за власним бажанням підписав контракт із 3-м прикордонним загоном імені Героя України полковника Євгенія Пікуса Державної прикордонної служби України. Виконував бойові завдання на східному напрямку. Під час проходження служби отримав звання «молодший сержант».

У Андрія Галадія залишилися бабусі, дідусь, батьки, 8-річна донька і брат. 

Руслан Дроздов (24.09.1986-23.05.2024) Уродженець села Благодатне Одеської області. 

Навчався в Адамівському закладі загальної середньої освіти Шабівської сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області.

Після завершення навчання у школі працював на туристичних базах та будівництві.

За словами близьких, «Руслан був дружелюбним, радісним, хорошим сином, вірним чоловіком та люблячим батьком». У вільний час любив займатися ремонтом автомобільної техніки.

Під час повномасштабного російського вторгнення боронив Україну в лавах 214-го окремого спеціального батальйону OPFOR Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Виконував завдання із захисту держави на Донеччині.

У Руслана Дроздова залишились дружина, мати, двоє синів, четверо братів та сестра.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт