У суботу Львів попрощається з Героями Русланом Яровим, Тарасом Панасом, Андрієм Бондаренком

Вічна памʼять!

У суботу, 8 червня, Львів попрощається з трьома військовослужбовцями. Руслан Яровий, Тарас Панас, Андрій Бондаренко захищали Україну від російських окупантів. Про це інформує пресслжуба ЛМР.

Зранку о 09:00 у храмі Положення пояса Пресвятої Богородиці УГКЦ (вул. Головатого, 7) відбудеться молитва і прощання з воїном Тарасом Панасом. 

Чин похорону захисників Тараса Панаса, Руслана Ярового та Андрія Бондаренка розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.

Біографічні довідки захисників

Андрій Бондаренко («Пророк») (09.02.1980-29.05.2024). Львів’янин. 

Навчався у Середній загальноосвітній школі №84 імені Блаженної Йосафати Гордашевської. Згодом здобув професійно-технічну освіту. Після завершення навчання проходив строкову військову службу.

Займався ремонтами у місті Луцьку та обожнював свою справу. У вільний час любив подорожувати Україною. За словам родини, був винятково доброю, щирою та відкритою людиною, ніколи не відмовляв у допомозі.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист держави від російських окупантів. Виконував бойові завдання із захисту суверенітету та територіальної цілісності держави у лавах 141-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України. Віддав життя, рятуючи своїх побратимів.

У Андрія Бондаренка залишилися кохана наречена та тітка.

Руслан Яровий (13.11.1975-04.06.2024). Донеччанин. 

Навчався у Донецькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 28 Донецької міської ради Донецької області. Додатково завершив курси підготовки тілоохоронців, а згодом вступив на військову службу до лав Повітряних Сил. 

Протягом певного періоду проживав у столиці, у 2019 році перебрався до Львова. Працював у сфері надання послуг з охорони громадян. У вільний час активно займався спортом, захоплювався бодібілдингом. Рідні кажуть, що Руслан Яровий був дуже доброю людиною.

Із початком повномасштабного вторгнення рф добровільно став на захист Батьківщини від окупантів до лав 58-ї окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України. Виконував бойові завдання на території Донецької області.

У Руслана Ярового залишилися три брати, сестра, племінники, донька та дружина.

Тарас Панас (05.07.1985-06.06.2024). Львів’янин. 

Навчався у Ліцеї №75 імені Лесі Українки Львівської міської ради. Здобув освіту у Львівському автомобільно-дорожньому коледжі Національного університету «Львівська політехніка».

Впродовж останнього часу займався ремонтними роботами. Був «майстром на всі руки» і любив свою справу. За словами близьких, був надзвичайно доброю, відповідальною та працьовитою людиною. 

Із початком повномасштабного вторгнення росії став на захист Батьківщини від загарбників. Після проходження навчань боровся із окупантами на Донеччині, Харківщині та Луганщині у лавах 68-ї окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Обіймав посаду командира відділення. Під час виконання бойових завдань отримав серйозне поранення. 

У Тараса Панаса залишилися мама, двоє дітей, брат, тітка і двоюрідні брат та сестра.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт