У сусідній області власники баз відпочинку подаватимуть прикордонникам списки усіх туристів

Без перепусток неможливо буде замовити туристичні екскурсії

Власники баз відпочинку на озері Світязь зобов’язані будуть подавати до прикордонного підрозділу списки осіб, які в них проживатимуть. Про це повідомляє Шацька селищна рада.

У Шацькій селищній раді відбулася нарада за участі Ольги Черен, начальниці Ковельської районної військової адміністрації.

На нараді обговорили питання запровадження з червня 2024 року для мешканців та суб’єктів господарювання пропускного режиму в п’ятикілометровій зоні від лінії державного кордону з республікою Білорусь. Начальниця Ковельської РВА наголосила на необхідності проведення активної інформаційно-роз’яснювальної роботи cеред громадян про порядок видачі відповідних перепусток.

У мешканців громади на місцях збиратимуть копії необхідних документів і централізовано передаватимуть у 6-й прикордонний загін у Волинській області для виготовлення перепусток.

Присутні поставили питання про організацію літнього сезону відпочинку, зокрема приїзд у громаду відпочивальників з різних регіонів України. І хоча найбільш популярне серед туристів озеро Світязь не входить у прикордонну зону, власники баз відпочинку зобов’язані будуть подавати до прикордонного підрозділу списки осіб, які в них проживатимуть. Також без перепусток неможливо буде замовити туристичні екскурсії прикордонними територіями.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт