У ТЦК прокоментували ситуацію з чоловіком з інвалідністю, якого хотіли відправити воювати

У чоловіка немає кисті

Сумський обласний ТЦК та СП повідомив, що за списками сільської громади, для звірки обліку військовозобов'язаних, де значався Олександр Денисенко було викликано всіх осіб для уточнення та звірки облікових даних.

Оскільки Олександр вчасно не оновлював дані в ТЦК та СП, інформація про інвалідність була відсутня.

У місцевому ТЦК та СП в нього виявили неактуальний військово-обліковий документ (довідка замість військового квитка), який наразі потребує оновлення. Згідно порядку оформлення облікових документів чоловіка відправили на ВЛК для оформлення всіх потрібних документів про зняття з обліку та видачі нового актуального бланку - військового квітка.

У ТЦК та СП повідомили, що документи про інвалідність другої групи також будуть долучені до висновку ВЛК.

Олександр не може бути мобілізованим до лав ЗСУ.

Читайте також: українця з анатомічною куксою хочуть відправити воювати

Нагадаємо, Павло Поламарчук оприлюднив дані про Олександра Денисенка з Шостки, який не має кисті, але попри це його хочуть відправити на фронт. Хлопець з дитинства є інвалідом по зору і має актуальні документи про інвалідність другої групи, які у перший же візит надав ТЦК і СП. Поламарчук зазначив, що згідно з українським законодавством, йому повинні надати відстрочку і не мобілізувати. «Але Сумський обласний ТЦК та СП по повному беспредєлу не взяв до уваги документи про інвалідність, та тиском та введенням в оману відправив Олександра на ВЛК», - зазначив блогер і додав, що там Олександра лікарі визнали обмежено придатним.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт